İSTANBUL … AİLE MAHKEMESİNE
DAVACI : Adı ve Soyadı, T.C. Kimlik No
Adres
VEKİLİ : Avukat Adı ve Soyadı, T.C. Kimlik No, Sicil No
Adres
DAVALI : Adı ve Soyadı,
Adres
DAVA KONUSU : Velayetin değiştirilmesi talebidir.
AÇIKLAMALAR : Müvekkil ile davalı, … sayılı kararı ile boşanmışlardır. Müşterek çocuğun velayeti davalı anneye verilmiştir. Müvekkilim davalıdan boşandıktan sonra, …’ ya yerleşerek çalışmaya ve yaşamını düzgün bir şekilde sürdürmeye devam etmiştir. Şu anda özel bir şirkette çalışmaktadır.
Davalı-anne, maddi ve manevi yönden küçüğün bakımını üstlenemeyecek konumdadır. Müvekkilim, davalının psikolojik sorunlar yaşadığı ve ciddi anlamda tedavi gördüğü yönünde duyumları almıştır. Çocuğun maddi ve manevi açıdan sağlıklı gelişebilmesi için, velayetinin müvekkilim babaya verilmesi son derece önem arz etmektedir.
DELİLLER : Nüfus kaydı, Hastane kayıtları, tanık beyanı, boşanma dosyası ve her tür delil.
HUKUKİ NEDENLER : İlgili kanun hükümleri.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda sunulan nedenler karşısında, davamızın kabulü ile müşterek çocuğun velayetinin davalı-anneden alınarak, müvekkilim olan babaya verilmesine, yargılama harç ve masrafları ile vekâlet ücretinin davalı tarafa yüklenmesine karar verilmesini saygılarımla vekâleten arz ve talep ederim …/…/…
Davacı Vekili
Adı ve Soyadı
İmza
***
İSTANBUL … AİLE MAHKEMESİNE
DAVACI : Adı ve Soyadı, T.C. Kimlik No
Adres
VEKİLİ : Avukat Adı ve Soyadı, T.C. Kimlik No, Sicil No
Adres
DAVALI : Adı ve Soyadı,
Adres
DAVA KONUSU : Velayetin nez’i ve çocuğun velayetinin müvekkil davacıya verilmesi talebidir.
AÇIKLAMALAR : Müvekkil ile davalı, … sayılı kararı ile boşanmışlardır. İş bu davada müşterek çocuğun velayeti dava süresince ve halen
davalı tarafından bakılması nazara alınarak anneye verilmiştir.
Müvekkil davacının yeni öğrendiğine göre davalı boşandıktan sonra yeni bir evlilik yapmıştır. Bu nedenle müşterek çocuk üvey baba evine gitmek zorunda kalmıştır. Aldığımız duyumlara göre üvey babası çocuğa kötü davranmakta, ona şiddet uygulamaktadır. Bu durum da çocuğun psikolojik sorunlarla karşılaşmasına neden olacaktır.
Davalı ise müşterek çocuğun ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamamaktadır, yeni eşinin yakınlarının yardımları ile geçinmektedir. Yani davalı müşterek çocuğun bakım yükümünü yerine getirememektedir. Müvekkil, çocuğun okuluna durumunu sormak için gittiğinde okul durumunun iyi olmadığı bilgisini almıştır.
Bu sebeple müşterek çocuğun velayetinin davacı tarafa verilmesi için dava açmış bulunmaktayız.
DELİLLER : Boşanma dosyası, tanık, yemin vs her tür yasal delil.
HUKUKİ NEDENLER : İlgili kanun hükümleri.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda kısaca arz edilen nedenlerle davamızın kabulü ile müşterek çocuğun velayetinin davalı anneden alınarak davacı babaya tevdiine, yargılama giderlerinin ve ücreti vekaletin davalı üzerinde bırakılmasına karar verilmesini Sayın Mahkemenizden arz ve talep ederiz. …/…/…
Davacı Vekili
Adı ve Soyadı
İmza